szerző:
MTI

Az lehet, hogy 2008 derekán 140 dollárnál is többe került egy hordó olaj, de a most már alig több mint 30 dolláros egyságárnál is van lejjebb: már a 25 dolláros ár sem zárható ki.

A Sberbank kedden ismertetett borúlátó forgatókönyve 25 dolláros idei olajárral számol. Amennyiben ez az ár hosszabb ideig fennmarad, annak komoly hatása lehet az orosz gazdaságra és a költségvetésre. German Gref, a bank vezetője azt mondta, hogy az eddigi pesszimista forgatókönyvük 30 dolláros olajárról szólt, ezt most 25 dollárra csökkentették.

A Brent ára kedden reggel megközelítette a 30 dolláros lélektani határt, majd az óvatos emelkedés után 32,12 dollárnál elért csúcs után 13.50 kor – csökkenő menetben – 31,82 dolláron állt. Az orosz exportolaj, az Urals jegyzése a Brent árától általában 1-2 dollárral elmarad.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!