szerző:
HVG

Kegyetlen drogbáró, gyilkos politikus, vagány magánnyomozónő és egy ártatlanul elítélt férfi a már Magyarországon is elérhető előfizetéses streamelő honlap sorozatainak hősei. Mi a siker titka? – erről ír a HVG e heti száma.

A Netflix amerikai streamelő honlap szériái, a Marvel-képregényekre építő Daredevil és Jessica Jones, valamint a megtörtént esetek alapján kreált Narcos és Making of a Murderer a múlt év legfelkapottabb új sorozatai közé tartoztak az USA-ban. Bátor témaválasztás, Hollywoodban szokatlan hősök jellemezték a filmeket. A másik sikertitok, hogy a Netflix ráérzett a nézők változó igényeire: a sorozatok minden epizódját egyszerre töltötték fel az internetre, így egyben, akár több órát a képernyő vagy a monitor előtt töltve nézhették meg azokat a rajongók.

A Netflix tündöklését irigykedve nézik a vezető tévécsatornák és a filmstúdiók, amelyek hagyományosan uralták ezt az üzletágat. Az HBO már most sem adja el a Netflixnek saját sorozatait, és egyre többször jelennek meg olyan hírek, hogy más cégek is hasonló döntést fontolgatnak. Ezt a háborút azonban a többség szerint a Netflix nyerné, hiszen főleg a fiatalabbak körében fogalommá vált, így növekedését egy ilyen bojkott csak lassítani tudná, megállítani nem.

Részletek a csütörtökön megjelenő HVG-ben.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!