szerző:
MTI

Elrejtett kincsek, egyebek közt készpénz, arany és ékszerek után kutatva lebontanak egy tízmillió dollárért vásárolt Miami Beach-i házat, amely egykor Pablo Escobar néhai kolumbiai drogbáró tulajdona volt.

Christian de Berdouare 2014-ben vette meg az ingatlant, amelynek bontási munkálatai a hét elején kezdődtek, és várhatóan két-három hétig fognak tartani.

"Összehoztunk egy csapatot, és vannak fémdetektorral, hanglokátorral és egyéb eszközökkel felszerelt embereink, annak érdekében, hogy megnézzük, rejteget-e valamit számunkra az épület" - mondta de Berdouare, a Chicken Kitchen nevű étteremlánc alapító-vezérigazgatója.

Pablo Escobar volt egykor a világ egyik leggazdagabb embere. Az ő irányításával működött a medellíni drogkartell, ezen keresztül érkezett az Egyesült Államokba importált kokain legnagyobb része az 1980-as években és az 1990-es évek elején. A drogbáró 1993-ban halt meg, 44 éves korában.

De Berdouare szerint jó esély van arra, hogy kincseket vagy akár kábítószert is találnak az átszámítva 2,9 milliárd forintért vásárolt Miami Beach-i ház falaiban vagy padlódeszkái alá rejtve. Escobar az összes házában rejtegetett pénzt - mondta de Berdouare, hozzátéve, könnyen lehet, hogy nem csupán készpénzt rejt az épület.

"Lehet készpénz, lehet arany, lehet ékszer vagy akár holttestek is" - mondta a férfi, aki nagyobb házat szeretne emelni a lebontott épület helyén.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!