szerző:
MTI

Nem várható hirtelen növekedés az ingatlanpiacon a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) miatt - mondta a köztévében Kuti Ákos, az MKB Bank vezető elemzője.

A csok igénybevételéhez kötött feltételek miatt nem egyszerű a támogatási összegeket megszerezni - magyarázta Kuti Ákos, az MKB Bank elemzője.

Az érdeklődés azonban jelentős, az elemző például beszámolt arról, hogy a csok iránt az MKB Bankban eddig már több tízezren érdeklődtek. Erre tekintettel szombaton MKB Bank két, fővárosi üzletközpontokban működő fiókja is rendkívüli nyitva tartás mellett várja a további érdeklődőket - tette hozzá.  

Kuti Ákos azt is elmondta, hogy már van olyan csok-igénylés, amelyet a bank befogadott. 

Szerinte a csok nagy lendületet adott az építőipari terveknek, azonban csupán a második fél évben várható, hogy valóban megjelennek a projektek, akár lakóingatlan, akár kereskedelmi ingatlan formájában a piacon.


 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!