szerző:
hvg.hu

Több más kereskedőlánc után az Aldi is megválik a kínai mézzel felöntött mézektől, bár vissza nem vonja, csak kifuttatja a készleteket - írja a Magyar Nemzet.

Az Aldi egyes üzleteiben ugyan még polcokon állnak a korábbi készletekből megmaradt, kínai mézet is tartalmazó termékek, de a központi raktárból ezen túl már kizárólag magyar mézet szállítanak az üzletekbe – írja a Magyar Nemzet.

A Tesco mellett az Aldi is forgalmazta annak a Klenáncz József nevű vállalkozónak a méztermékeit, amelyek EU-n kívüli mézt is tartalmaztak, és laboratóriumi vizsgálatokra alapozott vélemények szerint ez rossz minőségű kínai "ipari mézet" jelentett. A méhészek legutóbb fogyasztóvédelmi eljárást is kezdeményeztek Klenáncz ellen tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat címén.

Az Aldi azonban azt is közölte, hogy továbbra is Klenáncz fogja szállítani a mézet, de ezentúl kizárólag magyar termelőktől származó termékeket.

A kínai mézek onnan ismerhetők fel, hogy címkéjükön szerepel az, hogy a termék „EU és nem EU-országok mézkeveréke”.

A CBA, a Spar, az Auchan és a Metro már korábban levette a polcairól a kínai mézkeverékeket.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!