szerző:
hvg.hu

Az amerikai rekordnyereményt, 1,59 milliárd dollárt három nyertes szelvény tulajdonosa vitte el, az egyik nyertes már jelentkezett: egy tennessee-i pár, akik még nem fogták fel szerencséjüket.

Mint megírtuk: a világ lottótörténelmének legnagyobb összegét, 1,59 milliárd dollárt ért (460 milliárd forint) az egyetlen nyertes szelvény az amerikai Powerball lottójátékon. A Reuters most azt írta, jelentkezett a nyereményért egy tennessee-i pár, akik ügyvédjükkel együtt az NBC televízióban azt mondták, ők az egyik nyertes a háromból.

A munfordi Lisa és John Robinson bemutatott lottószelvényét hivatalosan még nem hitelesítették, de a pár azt mondta, a tévészereplés után azonnal indulnak a lottózóba, hogy felvegyék rekordnyereményüket.

"Az amerikai nép tudni akarja, kik a nyertesek" – mondta a pár ügyvédje, hozzátéve: a nyertes pár nem a nyilvánosság előtt folytatná tovább életét.

A férj, John azt mesélte, hogy felesége kérésére ment el szelvényt venni, bár éppen nem érezte jól magát, ráadásul a húzás előtt pár órával adta meg a nyertesnek bizonyult lottószámokat. Azt mondta: nagyon izgatottak és kicsit félnek is a jövőtől. "Most azért leszek ideges, mert mindenki tudja, hogy mi nyertünk" – fogalmazott.

Felesége azt mondta: még nem volt elég idejük arra, hogy átgondolják, mit kezdenek a rekordnyeremény rájuk eső részével, hétfőn ugyanúgy be fognak menni dolgozni, mint eddig. "Egész éjszaka fent voltunk" – tette hozzá.

A másik két nyertes lottószelvényt Kaliforniában és Floridában adták fel, de a szerencsések még nem jelentkeztek.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!