szerző:
hvg.hu

Közel 25 millió forintot költ az állam a Terrorelhárítási Központ (TEK) színháztermének technikai felszerelésére - derült ki a közbeszerzési dokumentumokból az Átlátszó szerint.

Nettó 24,96 millió forintért fejlesztik a TEK Zách u. 4. szám alatt található színháztermének és a hozzá tartozó sajtótermének audió- és vizuáltechnikai rendszerét - derült ki az Átlátszó szerint a Közbeszerzési Értesítőben január 15-án megjelent hirdetményből.

A portál szerint a TEK még tavaly június 16-án küldte ki az eljárást megindító felhívást a két ajánlattevőnek, akik meg is nyerték a hirdetmény közzététele nélküli közbeszerzést. A tender egyik felét, az audiótechnikai rendszereszközöket a Zaj Rendszerház Kft. szállítja nettó 7,35 millióért, holott a TEK előzetesen csak nettó 6 millióra becsülte az eszközök költségét.

A tender másik részében még jelentősebben túllépték az előzetesen kalkulált kiadásokat: a vizuáltechnikai rendszereszközöket a T-Systems Magyarország Zrt. nettó 13 millió forint helyett 17,6 millióért szállítja a TEK-nek. A két céggel december 17-én és 18-án kötött szerződést a Terrorelhárítási Központ - tették hozzá.