szerző:
hvg.hu

Tovább csökkenhetnek az üzemanyagárak hétfőn, a GKI Energiakutató előrejelzése szerint a benzin 2-4 forinttal, a dízel pedig 2-5 forinttal lehet olcsóbb.

A heti átlagos piaci változásokat figyelembe véve a benzinnél 2-4, a gázolajnál pedig 2-5 forintos árcsökkentés lehetséges hétfőn – írta előrejelzésében a GKI Energiakutató. A benzin ára így literenként 315-320 forintos szinten, a gázolajé pedig várhatóan 300-304 forint körül változhat.

A január 11-15-i héten a benzin ára a mediterrán piacon heti átlagban 9 százalékkal lett olcsóbb, a gázolajé pedig 10 százalékkal került kevesebbe – írta az elemzés. A forint árfolyama ugyanekkor heti átlagban alig változott, így ez a faktor kevésbé befolyásolta az árak változását.

Az elmúlt egy év során a benzin ára 1,5 a gázolaj ára 11 százalékkal csökkent. Az árváltozások és az utolsó publikált átlagos keresetek változása miatt változatlan mennyiségű benzint és 12 százalékkal több gázolajat lehet egy havi átlagos nettó keresetből tankolni, mint egy évvel ezelőtt – tette hozzá a GKI Energiakutató.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!