szerző:
hvg.hu

Nem alakítják át hírcsatornává a Kossuth rádiót - közölte az MTVA a Népszabadság kérdésére. Korábban a Válasz.hu azt írta, a Kossuth március 15-től alakulna át hírrádióvá.

A Kossuth rádió teljesíti a közszolgálati küldetését, a második leghallgatottabb adó az országban, naponta átlagosan 1,6 millió embert ér el, "mindezekből adódóan sem lenne indokolt a drasztikus átalakítás" – közölte az MTVA a Népszabadság szerint.

A lap azután kérdezte meg az MTVA-t, hogy a Válasz.hu múlt héten azt írta, az M1-es tévécsatorna korábbi átalakításához hasonlóan a Kossuthot is átfazonírozná a közmédia március 15-től.

A portál több meg nem nevezett forrásra hivatkozva közölte, a tervek szerint kiszervezik a magazinokat, és mindent, ami nem hírműsor, az alacsony hallgatottságú Bartók rádióra viszik át.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!