szerző:
MTI / hvg.hu

A Wizz Air pontosítja üzletszabályzatának egyes részeit – jelentették be hétfőn. A légitársaság egyeztetett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal, ennek eredménye egyebek mellett az, hogy az ígértek szerint bővítik az ingyenes név- és adatváltoztatások körét.

A fogyasztóvédelmi hatóság kezdeményezte a tárgyalásokat a magyarországi székhelyű Wizz Airrel, és a légitársaság üzletszabályzatának átvizsgálása után annak módosítását javasolták több ponton.

A Wizz Air Hungary Kft. vállalta, hogy pontosítja üzletszabályzatának egyes részeit, és módosítja egyes panaszkezelési szabályait.

Egyebek mellett bővítik a díjmentes név- és adatváltoztatások körét, különös tekintettel a foglaláskor előforduló elírásokra, valamint díjmentes elállási jogot biztosítanak a kivételes módon utólagosan felmerülő jelentős viteldíjemelések esetére.

A Wizz Air számlájára befizetett összegek bizonyos feltételek mellett már visszatéríthetők lesznek, amire eddig nem volt lehetőség – közölte az NFH.

A légitársaság tájékoztatása szerint az üzletszabályzat módosítási eljárásának megindítása januárban várható.

Az NFH bízik abban, hogy a pontosításoknak köszönhetően elégedettebbek lesznek a fogyasztók, ezért a jövőben is figyelemmel fogja kísérni a légitársaságok gyakorlatát – olvasható a közleményben.