Kivonul Magyarországról a TAP Portugal légitársaság – írja a Magyar Hírlap.

Áprilistól felfüggeszti budapesti járatait a TAP Portugal légitársaság – közölte a cég magyarországi képviseletvezetője, Szolnok Péter a Magyar Hírlappal. A vezető elmondta, hogy a légitársaság élére tavaly új vezetés került, amely egy más működési koncepció és stratégia mellett döntött. E szerint a nyereség maximalizálása érdekében megszüntet olyan járatokat is, mint a bukaresti, a göteborgi, a hannoveri vagy a zágrábi.

Annak ellenére döntött a budapesti járatok felfüggesztéséről az új vezetés, hogy a budapesti útvonal a 2004-es nyitás óta folyamatosan nőtt, magas, átlagosan hetvenszázalékos kihasználtsággal üzemelt – mondta.

A TAP tavaly decembertől már napi kilenc járatot üzemeltetett Budapestről – olvasható a cikkben.

Tavaly előtt vízi diadalívvel köszöntötték a Ferihegyen a 10 éves lisszaboni járatot.
©

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!