szerző:
MTI

Az uniós tagállamok közül egyre többen gondolják azt, hogy értelmetlen az orosz embargó további fenntartása, ezért jó esély van arra, hogy már az idei első félévben megoldódik a kérdés - mondta Budai Gyula miniszteri biztos a Gyulahús Kft. üzemlátogatásán.

Az embargó feloldásának EU-által rögzített alapfeltétele a minszki megállapodás betartása, amely véleménye szerint teljesül – közölte Budai Gyula, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa, aki az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felel.   

Szerinte hosszú ideje fegyverszünet van Ukrajnában, ez a feltétel lassan okafogyottá válik. A miniszteri biztos az üzemlátogatást követően közölte, sikeres volt az a kormányzati döntés, amely 2012-ben a gyulai, a pápai és a kaposvári húsüzem megmentését támogatta.


 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!