szerző:
MTI

Várhatóan meghaladja az 500 milliárd forintot a magyarországi csomagolóanyag-felhasználás 2015-ben, tekintve, hogy a KSH szerint az iparág teljesítménye a tavalyi év első tíz hónapjában 466 milliárd forint tett ki - mondta Nagy Miklós, a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) főtitkára.

Az iparág tavalyi növekedése akár két számjegyű is lehet 2014-hez képest, amikor 482 milliárd forintnyi hazai csomagolószert használtak fel – közölte egy konferencián Nagy Miklós, a CSAOSZ vezetője.

Felidézte, hogy a KSH szerint 2014-ben a hazai csomagolóipar 3,6 százalékkal bővült, ami csaknem eléri a az ország GDP-növekedésének ütemét.

A főtitkár bejelentette, hogy május végén Budapest ad otthont a World Packaging Organisation (WPO) csomagolási világszövetség nemzetközi konferenciájának. A rendezvény mottója a csomagolási innováció a fenntarthatóságért és biztonságért lesz.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!