szerző:
MTI

Kedden megkezdte működését a Magyar Nemzeti Bank (MNB) római irodája, amely az olasz társ- és partnerintézményekkel fennálló szakmai együttműködést segíti – jelentette be honlapján a jegybank. Az MNB még New Yorkban, Buenos Airesben és Bejrútban nyitna további irodákat.

A római irodát kis létszámú, a térség gazdasági, pénzügyi viszonyait jól ismerő szakembergárda működteti – közölte az MNB. A nemzetközi irodák munkatársait nyílt pályázati felhívással, háromfordulós bírálati eljárás után választotta ki a jegybank.

Az MNB tavaly döntött a helyi képviseletek megnyitásáról a korábban felszámolt nemzetközi irodák helyett. A jegybank szerint az irodák működésének célja a partneri kapcsolatok építése, az adott régió és célország gazdasági, társadalmi, kulturális és egyéb folyamatainak megismerése, valamint az MNB képviselete a helyi szakmai rendezvényeken.

Tavaly júliusában Hamburgban, augusztusban Párizsban nyitott irodát a jegybank, amely korábban hét nemzetközi irodát tartott fent, Tokióban, Frankfurtban, New Yorkban, Párizsban, Zürichben, Londonban és Bejrútban. 

Következő irodáit az MNB New Yorkban, Buenos Airesben és Bejrútban tervezi megnyitni.