szerző:
MTI

Kedden megkezdte működését a Magyar Nemzeti Bank (MNB) római irodája, amely az olasz társ- és partnerintézményekkel fennálló szakmai együttműködést segíti – jelentette be honlapján a jegybank. Az MNB még New Yorkban, Buenos Airesben és Bejrútban nyitna további irodákat.

A római irodát kis létszámú, a térség gazdasági, pénzügyi viszonyait jól ismerő szakembergárda működteti – közölte az MNB. A nemzetközi irodák munkatársait nyílt pályázati felhívással, háromfordulós bírálati eljárás után választotta ki a jegybank.

Az MNB tavaly döntött a helyi képviseletek megnyitásáról a korábban felszámolt nemzetközi irodák helyett. A jegybank szerint az irodák működésének célja a partneri kapcsolatok építése, az adott régió és célország gazdasági, társadalmi, kulturális és egyéb folyamatainak megismerése, valamint az MNB képviselete a helyi szakmai rendezvényeken.

Tavaly júliusában Hamburgban, augusztusban Párizsban nyitott irodát a jegybank, amely korábban hét nemzetközi irodát tartott fent, Tokióban, Frankfurtban, New Yorkban, Párizsban, Zürichben, Londonban és Bejrútban. 

Következő irodáit az MNB New Yorkban, Buenos Airesben és Bejrútban tervezi megnyitni.


 

Cikk megosztása
Címkék