szerző:
hvg.hu

Vlagyimir Putyin azért kezdeményezett tárgyalást Orbán Viktorral, hogy szövetségeseket találjon az Oroszország elleni gazdasági szankciók ellenpontozásához – írta a Népszabadság, amely úgy értesült, a paksi bővítés mellett fegyvereladásról és a honvédségi helikopterek beszerzéséről is szó lehet a találkozón.

Moszkva „megfogalmazza érdekeit" a fegyvereladást, illetve a honvédségi helikopterbeszerzést illetően is Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor várható moszkvai találkozóján – idézett meg nem nevezett forrásokat a Népszabadság.

A magyar tervekben legfeljebb harminc helikopter beszerzése szerepel, ennek becsült forrásigénye 142 milliárd forint. Az idei büdzsé nem tartalmazza ezt a kiadást, de a Népszabadságnak azt mondták, hogy Orbán Viktor egymaga is döntést hozhat ilyen súlyú stratégiai kérdésben.

A paksi erőmű bővítése is napirenden lesz a Putyin–Orbán-találkozón, a lap forrásai szerint ebben az ügyben a magyar kormány nem bizonytalanodott el, csak Brüsszel húzza az időt.

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin februárban találkozhat újra Moszkvában, egy évvel budapesti megbeszélésük után. A Népszabadság kormányzati forrásokra hivatkozva azt írta, a mostani találkozót Moszkva kezdeményezte.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!