szerző:
hvg.hu

Az RTL Klub vezérigazgatója szerint gerjesztett konfliktus a kormány és az RTL Klub közötti állítólagos ellentét. A csatorna új árazása miatt indult versenyhivatali eljárást viszont szerinte a TV2 kezdeményezte - mondta Vidus Gabriella.

Vidus Gabriella, az RTL Klub vezérigazgatója szerint a TV2 lehet a Gazdasági Versenyhivatalnál az RTL ellen indított, még jelenleg is zajló eljárás mögött.

A csatorna vezetője a Kreatívnak adott interjúban azt mondta, a versenyhivatal szenzitív időszakot választott az eljárásra, illetve arra, hogy az RTL Klub ügyfeleit megkérdezze a vélelmezett versenytorzításról, mivel a jövő évi költésekről éppen most tárgyalnak a kliensekkel.

©

A GVH azért indított eljárást, mert az RTL a 2015-ös évtől új árazást vezetett be: csomagban értékesítette az RTL Klub és az RTL3 csatornák reklámidejét a hirdetőknek, ez az úgynevezett közös csatornaátlagár. Emellett részesedésvállalások elfogadásához kötötte a kedvezőbb hirdetői pozíciót, ami a hatóság szerint alkalmas lehet a verseny torzítására az országos tévés reklámpiacon – ismertette az ügyet az Index.

Vidus Gabriella, mint mondta, nem a kormányt sejti az eljárás mögött,

információnk szerint ezt a TV2 kezdeményezte a hatóságnál valamikor 2015 elején. Ha valaki összeesküvéseket akar alkotni, akkor a hír nyilvánosságra kerülésének időpontja jól jön neki

– tette hozzá. Elmondta, az elmúlt tíz évben ez a negyedik GVH-vizsgálatuk. Vidus szerint a csatorna az árazás kialakításakor maximálisan figyelembe veszi a versenyjogi szabályokat, ezért szerintük semmilyen szabálysértés nem történt.

A hat hónapja kinevezetett vezérigazgató arról is beszélt az interjúban, hogy szerinte gerjesztett dolog a kormány és az RTL Klub közötti állítólagos ellentét. "Nem a kormányhoz fűződő viszonyunk alakulásával kelünk és fekszünk. Számunkra ez nem központi kérdés" – fogalmazott.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!