szerző:
HVG

30 dollár alá esett az olajár, fokozódik a hazai benzinfogyasztás, miközben a gyengülő forintnak egyre több vesztese van – e folyamatok hatását több cikkben is elemzi az e heti HVG.

A fekete arany ára 2014 nyara óta 70 százalékkal esett, már-már 15-20 dolláros hordónkénti emlegetnek a szakértők. Magyarországon ez elsősorban az üzemanyag-árakban mutatkozik meg, de ha tartósan alacsony marad az ár, akkor gyorsulhat  az ország – és a régió – gazdasági növekedése. 

A gyengülő forint azonban ellenkező hatást vált ki a magyar fogyasztóknál, nemcsak a benzinárcsökkenést mérsékli, de az importélelmiszereket éppúgy drágítja, mint a most esedékes külföldi síutakat.

Részletek a csütörtöki HVG-ben.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!