szerző:
hvg.hu

A Waberer's International szállítmányozó cég úgy döntött, hogy mégsem alakul vissza zrt.-vé, ez pedig jelentheti azt is, hogy mégis tervezik az egyszer már feladott tőzsdére menetelt – írja a Népszabadság.

A Waberer's International Nyrt. igazgatósága a társaság részvényeinek nyilvános forgalomba hozatali eljárásának folytatására figyelemmel visszavonta a társaság zrt.-vé visszaalakítására vonatkozó javaslatát – írja a Népszabadság a cég január 15-i közgyűléséről kiadott közlésre hivatkozva.

A Waberer's tavaly októberben jelentette be, hogy tőzsdére megy, október 6-án már a BÉT fel is vette a terméklistára a cég részvénycsomagját, bár kereskedni még nem lehetett vele. A részvények tőzsdei kereskedésének megkezdését a Waberer's a bevezetési naptól számított 90 napos határidőn belül kérhetre volna, de novemberben a piaci folyamatokra hivatkozva inkább napirendre tűzték a visszaalakulást nyrt.-ből zrt.-vé, és a tőzsdére vonulás elhalasztását. Ez a visszaalakulási folyamat állt most meg.

Wáberer György, a cég elnök-vezérigazgatója az ország egyik leggazdagabb embere. Tavaly júliusban miniszterelnöki megbízott lett a cégvezetőből, aki a Magyar Fuvarozók Egyesületének elnöke is. Orbán Viktor miniszterelnök a magyar logisztika és közúti fuvarozás fejlesztésének elősegítésével összefüggő feladatok ellátásával bízta meg.

Wéberer György
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!