szerző:
MTI

Tizenegy gyanúsítottal szemben javasolnak vádemelést a csalási szálban. Öt eljárást korábban elkülönítettek a Quaestor-ügytől, így sikkasztás, pénzmosás, közokirat-hamisítás és hűtlen kezelés elkövetésének gyanújával tovább folyik a nyomozás.

Végzett a Quaestor-ügy csalási szálának feltárásával a Nemzeti Nyomozó Iroda, 11 gyanúsítottal szemben javasolva vádemelést – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Népszabadsággal.

Az ORFK információira hivatkozva a lap csütörtöki számában azt írta, hogy öt eljárást korábban elkülönítettek a Quaestor-ügytől, így sikkasztás, pénzmosás, közokirat-hamisítás és hűtlen kezelés elkövetésének gyanújával tovább folyik a nyomozás. Még nincsenek gyanúsítottak, a rendőrség ismeretlen tettesek ellen nyomoz.

A lap felidézte, hogy tavaly március 9-én a Quaestor Hrurira Kft. a rendkívüli mértékben megnövekedett kötvényeladási igények miatt öncsődöt jelentett, másnap pedig megkezdődött a társaság felügyeleti vizsgálata.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!