szerző:
MTI

A bank új nemzetközi stratégiát dolgozott ki, ennek részeként kivonul Oroszországból és Ausztráliából. A bank már korábban hivatalosan is bejelentette, hogy elhagyja Dél-Koreát és Tajvant.

A londoni City egyik legnagyobb befektetési bankcsoportja, a Barclays úgy döntött, hogy kivonul az orosz és az ausztrál piacról. A Barclays munkatársainak készült belső jelentés a rendkívül alacsony jövedelmezőséggel indokolta a döntést.

A dokumentumot megismerők elmondták továbbá, hogy a Barclays kivonulását tervezi Brazíliából, és bezárja néhány fiókját Közép-Európában, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. 

A bank már korábban hivatalosan is bejelentette, hogy elhagyja Dél-Koreát és Tajvant. 

A bank új nemzetközi stratégiát dolgozott ki, és ennek részei a most nyilvánosságra hozott döntések.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!