szerző:
hvg.hu

Az MKB Bank ez évre tervezett privatizációja is szóba került Matolcsy Györgynek, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének és a Bank of China felső vezetőinek múlt heti kétoldalú tárgyalásán Sanghajban – értesült a Világgazdaság.

Matolcsy György a találkozó alkalmával felvetette, hogy a Magyarországon már 2002 óta leánybankja révén jelen lévő, hazájában második legnagyobb Bank of China is tehetne vételi ajánlatot a legalább 51, de akár 100 százalékban értékesítendő MKB részvényeire – tudta meg a VG.

A lap felidézte, hogy a Magyarország és Kína között 16 éve nem látott magas szintű pénzügyi csúcstalálkozó elsődleges célja a magyar-kínai pénzügyi, tőzsdei és oktatási kapcsolatok továbbfejlesztése volt.

„Az MKB értékesítésével kapcsolatos információkat az MNB nem kommentálja, a sikeres értékesítést minden híresztelés veszélyezteti” – közölte a VG megkeresésére a jegybank.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!