szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A MIniszterelnökséget vezető miniszter cáfolta a Figyelő értesülését, miszerint a trafikpiachoz hasonlóan alakítaná át az alkoholkereskedelmet is.

Szó sincs Nemzeti Italboltról, hacsak nem tekintünk annak minden kocsmát, viccelődött Lázár János a csütörtöki Kormányinfón.

A Figyelő csütörtöki számában arról írt, hogy a parlament tavaszi ülésszakán az Országgyűlés elé kerülhet olyan törvénymódosítás, mellyel kimondanák: alkoholt csak meghatározott, speciális értékesítési jogosítvánnyal rendelkező árusítóhelyeken lehet majd vásárolni. A parlament honlapján megtalálható törvénymódosítási tervekből egyelőre annyi körvonalazható, hogy a kormány egyebek mellett a jövedékiadó-törvény újraírására is készül (a táblázatban a 37. ponttal jelzik). Ebbe a nemzeti italbolt "intézményrendszerének" kialakítása is belefér, de a gazdasági hetilap azt is írja: érdemes lesz figyelni továbbá azt is, hogy a szeszesital-gyártásban milyen új szereplők bukkannak fel.

A nemzeti italboltokról először a hvg.hu írt két évvel ezelőtt, értesülésünket a Miniszterelnökség akkor is sajtókacsának minősítette.