szerző:
hvg.hu

A fejlesztési minisztérium két államtitkára tárgyalt csütörtökön az Uber miatt demonstráló taxisokkal. Miután közölték, hogy a tárca vizsgálja az előírások betartását kikényszerítő komolyabb szankciók és hatékonyabb ellenőrzés lehetőségeit, a taxisok megígérték, hogy még ma elhagyják a helyszínt – ezt közölte legalábbis az NFM.

A kormány döntésének megfelelően a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára, Czepek Gábor és közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Tasó László tárgyaltak a taxisok képviselőivel csütörtökön – írta közleményben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Az egyeztetésen elhangzott, hogy a kormány a szabályosan működő, adófizető taxisok oldalán áll, taxis szolgáltatás kizárólag a kormányrendeletben meghatározott, azonos feltételek mellett nyújtható.

©

A fejlesztési tárca vizsgálja az előírások betartását kikényszerítő komolyabb szankciók és hatékonyabb ellenőrzés lehetőségeit. Az egyeztetések a jövő héten folytatódnak, a minisztérium a demonstrálók javaslatait is várja.

A szervezők a tárgyalás végén ígéretet tettek arra, hogy a forgalomkorlátozásokkal járó tüntetésüket a mai napon befejezik – olvasható a közleményben.

A kormány a taxisoknak ad igazat

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációért felelős államtitkára a szerdai kormányülés után ismertette a kormány álláspontját a hétfő óta tartó részleges taxisblokáddal kapcsolatban. Mint mondta, a szigorítás és a rendszer fellazítása közül a kormány az előbbit választja. A kabinet már csak a közlekedés biztonsága érdekében is egy mindenkire egységes szabályozást tart indokoltnak, olyat, ami mögött végrehajtható szankciók vannak. Erről tárgyalni kíván a taxis érdekképviseletekkel és társaságokkal, illetve akár az Uberrel is – mondta Tuzson.

Az új jogszabály elfogadásáig hátra lévő mintegy másfél hónapban átmeneti rendelkezésekkel szabályoznák a területet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!