szerző:
MTI

A taxisdemonstráció péntek éjfélig folytatódhat a belvárosban – közölte a rendőrség.

A rendőrség tudomásul vette a taxisok bejelentését, így a demonstráció folytatódhat január 22-én éjfélig – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A tájékoztatás szerint Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila út és Andrássy út kereszteződésében továbbra is rendőrök irányítják a forgalmat. A csomópontban a gépjárművek egy-egy forgalmi sávon közlekedhetnek.

A taxisok hétfő reggel óta akadályozzák a forgalmat az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozva.

Tuzson Bence, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdai fővárosi sajtótájékoztatóján közölte, a kormány álláspontja szerint igazuk van a Budapesten demonstráló taxisoknak.

Hozzátette, fontos, hogy Magyarországon mindenki egyenlő feltételek mellett folytathassa az ilyen típusú személyszállítást, a kormány ezért szigorú, mindenkire egységes szabályozás megalkotását látja indokoltnak.

Az Uber üdvözölte a kormány álláspontját, miszerint új, modern szabályozási keretre van szükség.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!