szerző:
hvg.hu

Várhatóan március végétől újra üzemeltet majd teherszállító járatokat Budapestre a Qatar Airways – közölte az Airportal.hu.

Visszatér Budapestre a Qatar Airways áruszállító üzletága, a Qatar Cargo, amelynek Airbus A330-200F repülőgépei hetente kétszer szállnak majd le Ferihegyen – írta az Airportal.hu.

A gépek közvetlenül Dohából érkeznek Budapestre, majd átrepülnek Prágába és onnan indulnak vissza a dohai bázisra.

A Qatar Cargo korábban már teljesített menetrend szerinti áruszállító járatokat Budapestre 2012 júliusa és 2013 novembere között.

A járat akkori megszüntetésére ezért került sor, mert a repülőgépek kapacitásait az akkor megnyíló madridi, párizsi, tbiliszi és bejrúti útvonalakra csoportosították át.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!