szerző:
MTI

Négy újabb főváros környéki frekvenciát kapott a Mária Rádió Frekvencia Kft. és két frekvencián ideiglenesen is szólhat a műsora – közölte csütörtökön az NMHH.

A médiatanács a héten döntött arról, hogy az egyetlen indulóként nyertes társaság az esztergomi 97,4 MHz-es hullámsávon Mária Rádió Ibolya, a piliscsabai 104,2 MHz-es frekvencián Mária Rádió Orgona néven kezdheti meg a műsorszolgáltatást. Szintén rivális nélkül nyerte el a társaság Gyál 98,9 MHz-es sávot, amelyen Mária Rádió Liliom néven szolgáltat majd, akárcsak a Pécel 91,7 MHz-et, amelyet Mária Rádió Rózsa néven a Magyar Múzsa Kft. használhat.

A vállalkozások mind a négy esetben a Mária Rádió Völgyhíd veszprémi adását szolgáltató FM 4 Rádió Kft.-vel hálózatba kapcsolódva működnek majd.

A pályáztatás alatt álló Dömös 104,9 MHz és a Vác 94,1 MHz helyi rádiós frekvenciákon február 2-a és március 2-a között ideiglenes hatósági szerződéssel üzemelhet a Mária Rádió Csillagkorona, illetve a Mária Rádió Útmutató médiaszolgáltatás.

A médiatanács elfogadta a hajdúszoboszlói 100,6 MHz-es helyi frekvencia hasznosítására szóló pályázatifelhívás-tervezetét, amely napokon belül olvasható lesz a www.mediatanacs.hu oldalon.