szerző:
MTI

Javított Görögország szuverén adósbesorolásán a Standard & Poor's hitelminősítő.

Az S&P hitelminősítő CCC pluszról B mínuszra javította Görögország szuverén adósbesorolását a 86 milliárd eurós mentőcsomag feltételeinek teljesítésére hivatkozva. 

Az S&P a döntés indoklásában közölte, hogy Görögország teljesítette a harmadik mentőcsomag folyósítása feltételeként megszabott szerkezeti átalakításokat és hamarosan megállapodás jön létre a nyugdíjrendszer átalakításáról is. A hitelminősítő lépés egyik okaként emelte ki a lakossági fogyasztás növekedését és a foglalkoztatás javulását a magánszektorban. 

Az S&P szerint a hitelezők feltételeinek a teljesítésével az idén márciusban megnyílhat az út a tárgyalások előtt az ország törlesztési terheinek az enyhítéséről is. Az S&P előrejelzése szerint a görög gazdaság a tavalyi csekély csökkenés után az idén stagnálás elé néz, majd növekedésnek indul. 

A javított besorolással Görögország még nem került ki a befektetésre nem ajánlott kategóriából.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!