szerző:
hvg.hu

Normaidő alatt elpasszolta magyar állampapír-állományának csaknem felét a Templeton, amelyet korábban Magyarország megmentőjének is szoktak nevezni.

Egyetlen negyedév alatt eladta magyar állampapír-kitettségének negyven százalékát a Franklin Templeton amerikai befektetési alap, melynek már mindössze 4,5 milliárd dolláros állománya van Magyarországon – írja a Portfolio.hu a cég portfóliójelentései alapján. A úgy látja, hogy a forint- és a devizakötvényeket is nagy lendületel adják. Egy év alatt majdnem 6,5 milliárd dollárnyi magyar állampapír tűnt el a Templeton portfóliójából.

A Portfolio számításai szerint december végén 40,7 százalékkal volt alacsonyabb a Franklin Templeton amerikai és luxemburgi alapjainak magyar kitettsége az a három hónappal korábbi 7,6 milliárd dolláros mennyiségnél. Egy éve, 2014 végén mér 10,9 milliárdnyi magyar kötvényt birtokolta a Templeton. Az adatokból az látszik, hogy a negyedik negyedévben indultak be igazán intenzíven az eladások, és nem csak a lejáró papírokról van szó, hanem jelentős tételeket adott el a másodpiacon az amerikai alapkezelő.

További részleteket itt lehet olvasni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!