szerző:
hvg.hu

Hétfőtől nem kíván elnöki jogaival élni a Liga Szakszervezetek eddigi elnöke, aki ma jelentette be lemondását február 18-i hatállyal. Gaskót felkérték, hogy töltse be a Liga Akadémia Kuratóriumának elnöki tisztségét, amit elfogadott.

A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának elnöke, Gaskó István a mai napon megtartott elnökségi ülésen bejelentette tisztségéről történő lemondását február 18-i hatállyal. A Liga elnöke a soron következő Liga Tanácson adja vissza mandátumát, annak a testületnek, amely testület 1996 óta folyamatosan megválasztotta e tisztségre - olvasható a Liga oldalán azután, hogy az atv.hu korábban azt írta, egyes forrásai szerint Gaskót bizalomvesztés miatt lemondatták, más forrásai szerint viszont a vezető maga távozott.

Gaskó a hétfő délután közzétett közlemény szerint az elnökségi ülésen azt is bejelentette, hogy január 25-től nem kíván elnöki jogaival élni.

©

A szervezet élén az elnöki tisztséget Gaskó István 1996 áprilisától töltötte be. Az elnökség tudomásul vette és köszönetet mondott az elnök eddigi, közel 20 éves munkásságáért és felkérte Gaskó Istvánt, hogy töltse be a Liga Akadémia Kuratóriumának elnöki tisztségét, aki a felkérést elfogadta. Az Elnökség döntése értelmében a szervezet irányítását a Liga Tanács február 18-i döntéséig a társelnökök látják el.

Gaskó tavaly májusig vezette a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szövetségét, az akkori küldöttgyűlésen azonban nem választották újra.