szerző:
hvg.hu

Első körben a NAV-ért felelős államtitkár, Tállai András azt válaszolta Jávor Benedeknek, hogy nem tud adóhatósági nyomozásról, amit az OLAF feljelentése alapján indítottak volna a korrupcióellenes uniós támogatás megcsapolásával kapcsolatban, ám egy múlt heti levélből kiderült, mégiscsak tud róla.

A HVG számolt be róla múlt héten, hogy a korrupcióellenes uniós támogatást is megcsapolhatták Magyarországon. Az uniós forrásokat menedzselő csúcsszervnek, az egykori Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek dolgozó tanácsadó konzorcium alvállalkozói körében az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) fiktív számlákra, készpénzes kifizetésekre bukkant.

Az OLAF jelentése alapján a NAV nyomozást is indított, azonban erről elvileg nem tudott a NAV-ért felelős Tállai András államtitkár, bár Polt Péter legfőbb ügyészt értesítették. Az OLAF koordinációs irodája a NAV-on belül működik, így mindenképp el kellett volna jutnia az információnak Tállaihoz. Az eset kivizsgálására Varga Mihály Gondos Judit államtitkárt kérte fel – írja a tárca hétfői közleménye.

Az esetre úgy derült fény, hogy Jávor Benedek európai képviselő mind a legfőbb ügyészt, mind Tállait megkérdezte még tavaly decemberben, hogy a jelentés alapján indult-e nyomozás, ám ellentmondó választ kapott.

Hogy a fejetlenség, a korrupció vagy a cinizmus nagyobb-e a kormányzaton belül, azt nehéz eldönteni, de tekintve, hogy T...

Posted by Jávor Benedek on Monday, 18 January 2016

A képviselő blogján azt írja: alig néhány napra rá, hogy nyilvánosságra hozta a két – egymásnak ellentmondó – levelet, újabb levelet kapott Tállai Andrástól.

Eszerint időközben mégiscsak megkerült a vizsgálat a NAV-nál, a NAV-ért felelős államtitkár ugyanis 2016. január 21-i keltezésű levelében már azt írta Jávornak, hogy "az adóhatóság bűnügyi szakterületének tájékoztatása szerint a megkeresésben szereplő gazdasági társaságok vonatkozásában a NAV hatáskörébe tartozó eljárás van folyamatban, melynek lezárásáig további információt kiadni nem áll módomban".

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!