szerző:
MTI

Magyarország stratégiai partnerként tekint Mongóliára és részt kíván venni a mongol fejlesztési programokban – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki az Orbán Viktor miniszterelnök vezette delegáció tagjaként a magyar-mongol gazdasági együttműködés fejlesztési lehetőségeiről tárgyalt Ulánbátorban.

Varga Mihály megbeszéléseket folytatott Dondogdordzsin Erdenebat ipari miniszterrel, valamint  Bajarbaatar Bolor pénzügyminiszterrel – közölte kedden a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A tárca szerint kifejezetten jó együttműködés alakítható ki az élelmiszeriparban, a gép- és járműiparban, az építőiparban, az infrastrukturális fejlesztési projektekben, a megújuló és alternatív energiaiparban, de jelentős lehetőségek kínálkoznak a bányászatban is – sorolta a minisztérium. Hozzátették, hogy kiemelten szóba került a buszgyártás is.

A mongol fél kiemelt érdeklődést mutatott az online pénztárgépek rendszere iránt, amelyet szeretnének a gyakorlatban is megismerni.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!