szerző:
hvg.hu

Jövő hét elején Indonéziába repül kapcsolatokat építeni Orbán Viktor és népes küldöttsége. Még Palkovics László felsőoktatási államtitkárt is magával viszi.

Háromnapos látogatásra Indonéziába indul hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök – írta egy helyi angol nyelvű lap.

A magyar politikus látogatásának célja a kétoldalú kereskedelmi és kulturális kapcsolatok erősítése.

Orbán február elsején találkozik Joko Widodo elnökkel, a megbeszélés fókuszában az üzlet és az oktatás áll majd – írta a lap Németh-Pach Judit nagykövet tájékoztatására hivatkozva.

©

A felek a halászat és vízgazdálkodás, valamint a felsőoktatás területét érintő együttműködési megállapodásokat is aláírnak. Magyarország ötven állami ösztöndíjat ajánl fel indonéziai diákoknak.

Orbán Viktort elkíséri Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Fazekas Sándor agrárminiszter, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Palkovics László, felsőoktatásért felelős államtitkár.

Magyar üzleti fórumot is tartanak a látogatás idején, a kormánytagok mellett hatvan magyar üzletember és intézményvezető részvételével.

A miniszterelnök jelenleg Mongóliában tartózkodik, farkasordító hidegben. Élményeiről képeket is posztolt a Facebook-oldalán.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!