szerző:
hvg.hu

Tavaly a Miniszterelnökség és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 375 millió forint értékben kötött szerződéseket a TV2 Média Csoport Kft.-vel műsorszámok előállítására és sugárzására – írta a napi.hu. Az Együtt közölte, közérdekű adatigénylés keretében kikéri a tárcák által megrendelt műsorokat és az összes dokumentációt.

A Miniszterelnökség tavaly júniusban két szerződést is kötött a TV2 Média Csoport Kft.-vel miniprogramok, stúdióbeszélgetések, miniportrék, kisfilmek előállítására és sugárzására összesen bruttó 180 millió forint értékben – írta a napi.hu a kormányportálon elérhető szerződéslista alapján.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szintén tavaly júniusban kötött megállapodást a kereskedelmi csatornát működtető céggel 194,8 millió forintért. Tematikus kampányfilmek bemutatásához vettek igénybe műsoridőt egy uniós támogatású program keretében, amely a munkahelyi egészség és biztonság, illetve a munkaügyi ellenőrzés fejlesztéséről szólt.

A TV2-csoport csatornáin látható Falforgatók című műsort készítő HBL Produkció Kft. is kapott tavaly novemberben 2,1 millió forintot az NGM-től azért, hogy a családok otthonteremtési kedvezményét (csok) népszerűsítő rovatokat és promóciós szpotokat készítsen és sugározzon.

©

A Miniszterelnökség és az NGM a tulajdonosi vitába keveredett TV2 mellett még egy televíziós csatornának adott tavaly megbízást, a milliárdos Széles Gábor és családja többségi érdekeltségében lévő Echo tévének – tette hozzá a portál.

Az Echo Hungária TV Zrt.-vel a Miniszterelnökség áprilisban összesen 80 millió forintért kötött szerződést műsorszámok készítésére és sugárzására. Az NGM pedig 4,8 millió forintot adott az Echo tévének a Sikeresek, vállalkozók című műsor gyártására, a hónap vállalkozója díj díjazottjainak bemutatására.

Az Együtt a napi.hu cikkére közleményben reagált. A párt szerint "arcpirító, hogy a Fidesz már azelőtt elkezdi kitömni új lakájmédiáját, hogy annak tulajdonosváltása még be sem fejeződött. Az Együtt már korábban is azt mondta, hogy Orbán Viktor kedvenc filmproducerének, Andy Vajnának csak úgy érheti meg a TV2 megvásárlása, hogy a csatornát közpénzből fogják eltartani".

Hozzátették, hogy az Együtt közérdekű adatigénylés keretében kikéri a Miniszterelnökség és az NGM által megrendelt műsorokat, kisfilmeket, stúdióbeszélgetéseket és miniportrékat, valamint az ezekkel kapcsolatos összes dokumentációt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!