szerző:
hvg.hu

Teljesen átalakulhat a Csepel-sziget és a soroksári Duna-ág környéke, ha 2024-ben Budapesten rendezik az olimpiát. De nemcsak a déli városrészre hatna az olimpiai városrendezés: a városligeti műjég helyére strandröplabdapályát, a Kossuth térre íjászversenyeket, az Északi összekötő híd mellé velodromot álmodtak.

Grandiózus terveket dédelgetnek a budapesti olimpia megálmodói: íjászpályát építenének a fővárosi Kossuth térre, 60 ezres atlétikai csarnokot a Csepel-sziget mellett. A városligeti műjég helyére pedig strandröplabdapálya épülhet, ha megvalósul a 2024-es budapesti nyári olimpia – adta hírül az RTL Klub Híradója a látványterveket bemutatva. Kilenc vidéki városban is lennének sportrendezvények, Balatonudvariban például golf-, Üllőn lovaglóversenyeket tartanának.

Az úszószámokat a 2017-es vizes vb-re épített, Dagály strand melletti sportkomplexumban tartanák. Az Északi összekötő hídtól délre eső budai területen a velodromot, azaz a fedett kerékpárpályát húznák fel – ezt akkor is megépítik, ha nem lesz olimpia Budapesten. A soroksári Duna-ág és a Csepel-sziget környéke teljesen átalakulna, új híd épülne a XI. kerület között.

Egy korábbi felmérés szerint az országnak 3113 milliárd forintba kerülne az olimpia, és 2983 milliárdot hozna a konyhára.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!