szerző:
HVG

Önálló MNB-tanszék alakult a Matolcsy-tanok terjesztésére a Corvinuson, és Pécsett is terjeszkedik már a jegybank a felsőoktatásban – írja az e heti HVG.

Egyelőre még csak egy tantárgy, a Gazdasági kormányzás oktatásával mutatkoznak be a budapesti Corvinuson a jegybankkal közösen létrehozott MNB-tanszék oktatói. Ősztől azonban megindulhat a képzés az unortodox tanok terjesztésére alapított szakirányon. A megszüntetéssel-beolvasztással fenyegetett egyetemnek nem is nagyon volt választása, mint, hogy befogadja az MNB-hez kötődő matolcsysta oktatatói gárdát. A döntést a 200 milliós jegybanki támogatás is megolajozta.

A jegybank alapítványai által elkölthető – Matolcsy szerint nem közpénzek számító –  közpénzek alaposan felforgathatják a finanszírozási gondokkal küzdő felsőoktatást. Az „MNB-s” diákok például havi nettó 300 ezer forintos ösztöndíjat kapnak.

Részletek a csütörtöki HVG-ben.

©

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!