szerző:
MTI

A főváros kénytelen pályázatot kiírni a Bálna épületének értékesítésére, de a főpolgármester helyettese elismeri, hogy az egyetlen komoly érdeklődő a jegybank, amely többek között pénztörténeti múzeumot alakítana ki a helyszínen.

A fővárosi önkormányzat pályázatot ír ki a Bálna értékesítésére – írta szerdai számában a Népszabadság. A lapnak Bagdy Gábor gazdasági főpolgármester-helyettes elmondta: a nagy értékű ingatlanok eladását rendelet szabályozza, amely előírja pályázat kiírását.

Bagdy Gábor arra is felhívta a figyelmet, hogy a Bálna értékesítésekor az érvényes bérleti szerződésekre is tekintettel kell lenniük. A feltételrendszer kidolgozása folyamatban van, az ingatlan-értékbecsléssel a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) Zrt.-t bízták meg – tette hozzá.

©

Bagdy Gábor megerősítette, hogy november óta tárgyalnak a Magyar Nemzeti Bank (MNB) képviselőivel az eladás kereteiről. A Népszabadság azon értesülését cáfolta, miszerint "az adásvételi szerződés gyakorlatilag készen várja, hogy aláírják", azt ugyanakkor a főpolgármester-helyettes nem tagadta, hogy eddig egyetlen komoly érdeklődőről tudnak, és az az MNB.

A bank interaktív eszközökkel felszerelt látogatóközpontot és pénztörténeti múzeumot alakítana ki az épületben. A főváros által meghatározandó minimálárról Bagdy Gábor a Népszabadságnak annyit árult el, hogy a négymilliárd forintos bekerülési költséget mindenképpen meg szeretnék kapni.