szerző:
hvg.hu

Nem csak a minisztériumi háttérintézmények átszabásával jöhet leépítés a közszférában – írta a Magyar Nemzet.

Július elsejétől a kormány tervei szerint a járási és megyei kormányhivatalok álláshelyeinek 10 százalékát szüntetik majd meg – közölte a Magyar Nemzet.

A lapnak Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének főtitkára azt mondta, a járási hivatalokban 16800-an dolgoznak, megyei szinten pedig 17 ezren, vagyis a 10 százalékos létszámcsökkentés majdnem 3400 ember elküldésével járna.

Igaz, hozzátette, a tervet a kormány részben az üres álláshelyek megszüntetésével akarja végrehajtani, bár a szakszervezeti vezető szerint jelentős munkaerőhiány alakult ki, így inkább az üres álláshelyek betöltésére lenne szükség.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!