szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mindenki a nemrég lakat mögé dugott drogbáró ingébe akar bújni, ami miatt összeomlott az inget árusító kiskereskedő webáruháza.

Az ing a webáruházban
©

Sosem látott forgalom tanúja lehetett az elmúlt hetekben az a webáruház, melynek ingét El Chapo a lebukásához vezető Sean Penn interjú alkalmával viselte. Miután a fotót közölte a Rolling Stone magazin az üzletet vevők garmadája rohamozta meg, ami miatt először a webáruház omlott össze, majd második hullámban a témára lecsapó újságírók okoztak fennakadásokat az üzletmenetben. A webshop szünetelése alatt az El Chapo inget követelő levelek árasztották el a céget, amelyek Ausztráliától Bulgáriáig a világ legkülönbözőbb pontjairól érkeztek – mondta Tatiana Kivachook, a cég alelnöke a Mashable-nek.

Az inget, amelyben a Köpcös néven elhíresült drogbáró kezet ráz Sean Pennel 128 dollárért kínálják, és plusz embereket kellett felvenniük a céget váratlanul elárasztó megrendelések kezelésére. A mindössze nyolc alkalmazottat foglalkoztató Barbarashoz korábban napi 10-20 megrendelés érkezett, ami a Köpcösnek köszönhetően most több százra ugrott. A céget a hirtelen jött szerencse mellett a negatív kritikák is megtalálták, miszerint azzal, hogy reklámot csinálnak a drogbárónak és pénzt keresnek rajta, a drogkereskedelmet támogatják. Erre a cég úgy reagált, hogy minden „El Chapo” ingből származó bevételének öt százalékát drogelvonó intézmények támogatására fordítja.

A Barabas sorsát megváltoztató fotó
©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!