szerző:
MTI

Ingyen kapnak önkormányzati telket Jászapátiban a letelepedni szándékozó és a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) feltételeinek megfelelő családok - közölte Farkas Ferenc, a település vezetője. Az erről szóló rendelettervezetről csütörtökön tárgyalnak.

Jelenleg tizenkét családi ház építésére alkalmas, 640 és 1350 négyzetméter közötti, 1-2,5 millió forint forgalmi értékű önkormányzati telket tudnak felajánlani az érdeklődőknek, de igény esetén bővítik a lehetőségeket – közölte Farkas Ferenc, a kilencezer fős települése polgármestere.

Önkormányzati tulajdonban vannak még belterületi, de mezőgazdasági kategóriába tartozó ingatlanok, amelyeket átminősítés után szintén fel tudnak ajánlani – tette hozzá. Ezen kívül az iparűzési adó felhasználásával elhagyott, régi házakat is megvásárolna az önkormányzat, és ezeket felkészítés, például a bontás után építési telekként adnák a pályázóknak.

A polgármester szerint a jászapátiak is kaphatnak az önkormányzattól ingyentelket, ha megfelelnek a csok feltételeinek. Szerinte a Jászságban, Jászberényben munkaerőhiány van, és a Jász-Plasztik Kft. fejlesztésének köszönhetően hamarosan Jászapátiban is óriási igény lesz még több munkaerőre. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!