szerző:
hvg.hu

A finomított olajtermékek ára követte a nyersolaj áremelkedését, így a Mol hétfőn a benzin és a dízel árának emeléséről dönthet.

Miután a héten olyan hírek láttak napvilágot, hogy az OPEC illetve az OPEC-en kívüli termelők is hajlanának a kitermelés csökkentésére, az olaj drágulni keztett. A felhajtó erőt az is tovább erősítette - írja a Portfólió - hogy az olaj rendkívül gyenge évkezdése után itt az ideje egy masszívabb technikai korrekcióra.

A márciusi szállítású Brent árfolyama péntek délután 34 dollár felett maradt - és az emelkedést a benzin és diesel dolláros jegyzésára is lekövette: előbbi bő három százalékot emelkedett, utóbbi viszont több mint kilencet. Ebből nagy valószínűséggel az következik, hogy hétfőn a Mol mindkét üzemanyag esetében drágulást jelent be - és ez a diesel esetében lehet jelentősebb.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!