Szétrobbantják a BKK-t, a közúti közlekedés háttérbe szorítása véget érhet, írja az Index.

Április 1-jétől szétszedik a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-t (BKK), ilyen tartalmú levél került az Index birtokába. A BKK „felrobbantásáról” állítólag a fővárosi közgyűlés január 27-én döntött.

Ennek az lesz az egyik lényeges következménye, hogy a BKK-nál csak a taxik ellenőrzése és a tömegközlekedés megrendelése marad, a közúti feladatokat elveszik a mamutcégtől. Ez pedig az első lépése lehet annak, hogy az autós közlekedés háttérbe szorítása véget ér. Az elmúlt öt évben, emlékeztet az Index, az autós közlekedést elnyomta a tömegközlekedés, a futóversenyek, biciklisfelvonulások. Felülbírálják a fővárosi közlekedésfejlesztési tervet, „az autóforgalom korlátozása és tiltása ugyanis hibás szemlélet”.

A közutak üzemeltetési, fenntartási és felújítási feladatait, és a közútkezelői igazgatási, ellenőrzési, vizsgálati feladatokat átveszi a Budapest Közút Zrt. a lap értesülése szerint. A behajtási forgalom ellenőrzése egy harmadik szervezethez kerülhet.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!