szerző:
MTI/hvg.hu

20-30 százalékkal kér kevesebbet az orosz óriáscég, a Gazprom a földgázért.

Az orosz gáztermelő vállalat, a Gazprom azt tervezi, hogy 480 milliárd köbméterre növeli az idei gáztermelését a tavalyi, rekordalacsonynak számító 418,5 milliárd köbméterről.

Ráadásul a gáz ára durván eshet. Tavaly az első kilenc hónapban az európai fogyasztóknak szánt orosz földgáz átlagára 252 dollár volt ezer köbméterenként. Idén ez 199 dollárra, sőt, akár 169 dollárra is eshet.

Ez alapján elvileg kevesebbe kellene kerülnie idehaza is a gáznak. Kérdés, hogy az állami rezsicég lejjebb viszi-e a gáz árát a lakossági fogyasztók számára.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!