szerző:
hvg.hu

A tavalyi éves és megyei matricák érvényessége ma, január 31-én éjfélkor lejár.

Ma, január 31-én járnak le az éves és a megyei matricák, ezért aki hétfőn sztrádára, díjköteles autóútra hajt, annak újat kell vennie, különben jókora büntetés néz ki.

Ha jogosulatlanul használ valaki díjköteles útszakaszt, akkor (D1, D2, U kategóriában) csaknem 15 ezer forint a büntetés 30 napon belül befizetve, azon túl közel 60 ezer forint.

A matricaárak nem változnak tavalyhoz képest, vagyis D1 kategóriában az éves matrica csaknem 43 ezer forintot kell fizetni, a megyei matrica 5000 forintba fáj, a havi 4790, a tíznapos 2975 forintba kerül.

Két új útszakasz lett fizetős, az M85-ös autóút és az M43-asnak a makói csomópont és az országhatár közötti része.

Az állam sok milliárd forinttal gazdagodott a megyei matricák bevezetése révén, a havi matrica helyére lép be a megyei vinyetta.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!