szerző:
MTI

Szakorvoshiányra hivatkozva a szakrendelő falán mondták le a péntek délutáni rendelést a Péterfyben. A főigazgató tagadja, hogy hiány lenne szakorvosokból az intézményben. Három munkatárs ellen indult fegyelmi eljárás.

A Péterfy Sándor utcai kórház három vezető munkatársa ellen indított fegyelmi eljárást Sásdi Antal főigazgató a nőgyógyászati szakrendelő falára kikerült felirat miatt - tudta meg a Nol.

A feliraton az állt: "a péntek délutáni rendelés szakorvoshiány miatt bizonytalan ideig szünetel". A fotó szerint egy páciens kézírással föléírta: "T. Állam! Fizesse meg tisztességesen az orvosokat! Egy TB-fizető."

A főigazgató a lapnak azt mondta, nincsen szakorvoshiány, a feliratot a szakrendelés vezetője tette ki, de még nem tudni, miért. Ha bármi probléma adódott volna, azt a nőgyógyászati osztályt vezető főorvosnak kellett volna jelezni, ő felügyeli ugyanis a kórházi szakrendelést. Orvoshiány esetén a főorvosnak kell a helyettesítésről gondoskodni. Ha ő nem tudja megoldani, a kórház orvosigazgatójához fordulhat.

"Egyet nem lehet, hogy így bánjanak a beteggel" - fogalmazott Sásdi Antal.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!