szerző:
hvg.hu

Egyre több külföldi érkezik Magyarországra, hogy itt keljen egybe - írta a Népszabadság.

Nincs oka panaszra az esküvői piacon dolgozó vállalkozásoknak, hiszen a tavaly év első 11 hónapjában 17 százalékkal több házasság köttetett, mint egy évvel korábban – közölte a Népszabadság.

A lap szerint telítődik a piac, és nem csak a magyar párok miatt. A beszámoló szerint ugyanis Magyarország – különösen Budapest, a Balaton környéke, főképpen Tihany, de Lillafüred, Esztergom vagy a gödöllői Grassalkovich-kastély is – különösen kedvelt célpontja az esküvőturistáknak.

Angol, francia, svájci, holland és olasz párok is érkeznek kisebb-nagyobb vendégsereggel jellemzően 2-3 napra, akiket esküvőszervező ügynökségek is segítik külföldön személyes konzultációkkal.

A jelenlegi euróárfolyam mellett egy elegáns, kastélyban szervezett esküvő a nyugati ár töredékébe kerül nálunk – tette hozzá a lap.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!