szerző:
MTI

Soros György Hillary Clinton jelölésének legnagyobb anyagi támogatójává vált, miután hatmillió dolláros csekket küldött a Demokrata párti elnökjelölt-aspiráns kampánycsapatának.

Az amerikai elnökjelölt-aspiránsokat a nagyvállalatok és bankok mellett módos magánemberek is támogatják, ez mind a republikánus, mind pedig a demokrata párti politikusok elsöprő többségére igaz.

A Szövetségi Választási Bizottság most nyilvánosságra hozott legújabb adatsora szerint például Soros György több millió dolláros adománnyal támogatta Hillary Clinton kampányát.

©

A magyar származású milliárdos üzletember hatmillió dolláros csekket írt a Hillary Clinton kampánytámogatásait kezelő Politikai Akció Bizottságnak, s ezzel - az AP hírügynökség szerint - a Clinton-kampány legnagyobb anyagi támogatója. Korábban ugyanis már adományozott a Hillary Clintont támogató csoportoknak kétmillió dollárt.        

Soros a Demokrata Párt, illetve demokrata politikusok nagy támogatójának számít, akárcsak a befolyásos chicagói Pritzker család vagy Haim Saban Los Angeles-i nagyvállalkozó.