szerző:
hvg.hu

A dolgozókat képviselő szakszervezetek megdöbbenve vették tudomásul, hogy a Volán-társaságok nulla százalékos „fizetésemelést" adnának a dolgozóiknak idén – írja a Népszabadság.

Hétfőn a Volán-társaságoknál elkezdődtek az idei bértárgyalások Budapesten.

Ha a munkáltatók nem tesznek reális bérfejlesztésre ajánlatot a tárgyalás következő fordulójában, jövő kedden, akkor a szakszervezetek a nyomásgyakorlás különféle eszközeit bevetve folytatják a tárgyalásokat – közölték a 0 százalékos ajánlat után.

A MÁV-nál, a BKV-nál és a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.-nél is nulla vagy legfeljebb néhány tized százalék a béremelési javaslat. Az érintett szakszervezetek egy része már korábban jelezte: ha nincs megegyezés, a sztrájktól sem riadnak vissza.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!