szerző:
MTI

Váratlanul magas, 383 millió euró lett a Raiffeisen Bank International profitja – közölte a bank vezetése hétfőn.

A 2015-ös kockázati céltartalék 1,266 milliárd euró, vagyis 28 százalékkal alacsonyabb az egy évvel ezelőtti eredményekhez képest. A bank közlése szerint az adózás előtti eredmény 696 millió euró volt.

Az adminisztratív kiadások négy százalékkal, 2,915 milliárd euróra csökkentek az előző évhez képest. Az éves eredmény tartalmazza a cégérték értékvesztését is, valamint a 2014-es évből átcsoportosított kockázati költséget.

Az előzetes számok alapján a kockázattal súlyozott eszközérték 2015 év végére 63 milliárd euróra rúgott, míg 2014-ben még 69 milliárd euró volt.

Az elsődleges alapvető tőke 11,5 százalékot ért el, míg 2014 végén 10 százalékon állt.

A bank vezetősége az éves közgyűlésen osztalékfizetést nem ajánl a 2015-ös pénzügyi évre.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!