szerző:
HVG

Ha Simicska Lajos politikai színpadra lép, új szakaszába léphet a miniszterelnökkel folytatott háborúja – a HVG e heti száma az utóbbi egy év történései mellett áttekinti az Orbán–Simicska-viszony elmúlt 25 évét is.

Simicska veszte az általa is elősegített 2010-es kétharmados Fidesz-győzelem lett. Az alkotmányozás jogának megszerzésével Orbán már nem szorult rá annyira a régi segítőtársra, megerősödött a saját oligarchájával szemben is. Egyelőre lövészárokharc folyik, Orbán puha putyinista eszközöket vetett be Simicska ellen: gazdasági szankciókat. A milliárdos politikai szerepvállalásával eldurvulhat a küzdelem.

Az összeállítás a csütörtökön megjelenő HVG-ben olvasható.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!