szerző:
MTI

Egy vidéki és egy budapesti kórházban talált pénzügyi szabálytalanságokat az Állami Számvevőszék, amikor a 2008–2013-as időszakot ellenőrizte.

A pénzügyi és vagyongazdálkodás, valamint a belső kontrollrendszer területén működtetésében tárt fel hiányosságokat az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a Zala Megyei Kórház, valamint a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak ellenőrzése során – közölte a szervezet csütörtökön. Az ellenőrzések még a 2008–2013-as időszakra vonatkoznak.

A számvevőszék hangsúlyozza, hogy nem a feladatellátást vagy a jogi környezetet vizsgálja, hanem a gazdálkodás szabályszerűségét, illetve hogy a pénzügyi és vagyongazdálkodás megfelelt-e a jogszabályi előírásoknak és a belső szabályzatoknak, valamint hogy érvényesült-e a gazdálkodási folyamatokban az integritási szemlélet, a korrupcióval szembeni veszélyeztetettség csökkentése érdekében. 

Az ÁSZ az ÁEEK főigazgatójának a két ellenőrzés során összesen öt, a zalai intézmény főigazgatójának hét, a Szent János Kórház főigazgatójának pedig négy javaslatot tett, amelyek alapján 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük. A két kórházról szóló jelentésen túl több intézmény ellenőrzése jelenleg is folyamatban van – jelezték.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!